Veel gestelde vragen

 • Is de sneltest goedgekeurd door de overheid?

  Ja, de sneltests die wij gebruiken zijn goedgekeurd door het RIVM, het OMT (Outbreak Management Team) en de GGD. Daarnaast wordt de test bij u afgenomen door verpleegkundigen met BIG registratie. 

 • Voor wie is de sneltest bedoeld?

  Deze sneltest is bedoeld voor particulieren en bedrijven die gemakkelijk en snel duidelijkheid willen hebben over een eventuele corona besmetting. 

  Bij ons hoeft u geen klachten te hebben om getest te worden, wordt u snel geholpen en weet u binnen 15 minuten meer. 

 • Kan ik de test zelf afnemen?

  Nee dat kan niet. Of u laat uzelf testen bij de GGD met de bestaande PCR-test, of u kunt u laten sneltesten met een erkende sneltest door een medisch professional (BIG-geregistreerd). 

 • Kan ik ook een antistoffentest doen?

  Ja, wij bieden u de mogelijkheid om na drie weken een antistoffentest af te nemen om te analyseren of u antistoffen heeft aangemaakt of niet. 

 • Hoe vraag ik een sneltest aan?

  Dat kan per telefoon: 06-34171888, per mail: info@coronasneltestdronten.nl of via de website onder het kopje contact.

 • Wat gebeurt er met mijn gegevens?

  Uw gegevens worden verwerkt conform onze privacy verklaring. Meer hierover vindt u op de pagina: privacy beleid.

 • Hoe weet ik of ik tot een kwetsbare groep behoor?

  Mensen in de kwetsbare groep lopen extra risico om ernstig ziek te worden van het Coronavirus. Dit geldt bijvoorbeeld voor ouderen van boven de 70 jaar, of mensen met een verminderde weerstand. 

 • Kan ik mij ook laten testen zonder klachten?

  Uit onderzoek van het UMC Utrecht blijkt dat de sneltesten die wij gebruiken hier uitermate geschikt voor zijn. Lees hier meer over in het artikel van de NOS (ga naar artikel).

 • Kan ik mijn medewerkers ook frequent preventief laten sneltesten?

  In het kader van 'werkgeverstesten' is het mogelijk uw werknemers frequent preventief te laten sneltesten op corona. Ook hiervoor heeft het Ministerie van VWS een subsidieregeling ontwikkeld. Neem contact op om hiervoor een vrijblijvende offerte te ontvangen, bel: 06-34171888.

 • Hoe werkt de sneltest?

  Met een wattenstaafje worden een speekselmonster uit uw neus genomen. Deze worden vervolgens onderzocht waarna u binnen 15 minuten de testuitslag ontvangt.

 • Hoe krijg ik de uitslag te weten?

  Wanneer u bent getest duurt het 15 minuten tot dat de uitslag bekend is. U krijgt van ons direct te horen of de testuitslag negatief (geen corona) of positief (wel corona) is. Ook adviseren wij u daarna wat te doen. 

 • Wat als ik positief getest ben?

  Wanneer u positief getest bent moeten wij uw gegevens doorsturen naar de GGD. Mogelijk benaderd de GGD u voor bron- en contactonderzoek. Daarnaast moet u conform de RIVM richtlijnen in quarantaine. 

 • Kan ik met de uitslag van de test naar het buitenland reizen?

  Ja dat kan. Als de testuitslag negatief is krijgt u van ons een geldig reisdocument. Dit is geldig voor die landen die geen PCR-testcertificaat eisen. 

 • Wanneer moet ik mij laten testen?

  Als u klachten heeft zoals: verkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, hoesten of koorts raden wij u aan om u in ieder geval te laten testen op Corona. Ook kunt u zich preventief laten testen bij ons om meer duidelijkheid te hebben op de vraag: heb ik corona of niet? Ook is het mogelijk om een antistoffentest bij ons te doen, hieruit blijkt of u al Corona heeft gehad of niet.

 • Wat kan ik preventief doen om niet besmet te raken?

  Houd te allen tijde 1,5 meter afstand van elkaar, vermijd drukke plekken, werk zoveel mogelijk thuis en was vaak voor minimaal 20 seconden uw handen met water en zeep. Om anderen niet te besmetten dient u bij klachten thuis te blijven. Door het afnemen van een Corona sneltest heeft u snel duidelijkheid of wel of geen Corona heeft.

Heeft u andere vragen? Neem gerust contact met ons of bekijk de 'veel gestelde vragen' van het RIVM:

Call Now ButtonBel direct